Arxivar per setembre, 2012

Diada 2012

Posted in cultura de pau, Democracia, Noviolència on setembre 10, 2012 by Alfons Banda

Avui estic esperant demà, amb consciència de data històrica. Les meves raons comencen per la dignitat. Com ser lliure si no s’és digne? Segueixen impulsades per la visió de la possibilitat d’una societat més justa (igualitària) , fraternal(solidària) , i noviolenta( cooperativa) a la que vull acostar-me. I em resulten un llast unes raons econòmiques que en el fons accepten la competitivitat i l’ambició i la cobdícia com a impulsors d’una economia depredadora. Portaré l’estelada,sí, però pensant en una Catalunya lliure, justa, fraternal, noviolenta impulsora de la cooperació i el decreixement. No voldria que Catalunya fos l’Alemanya ibèrica. Estaré sol, demà, enmig de la gernació? Fins aquí l’apunt que vaig publicar ahir. Avui he participat en una roda de premsa en la que l’ANC declara:

“L’ANC es reafirma en el seu objectiu de promoure l’assoliment i constitució de l’estat català propi, independent, de dret, social i democràtic, de forma pacífica. I per això declara que:

Les accions i mobilitzacions que promourà per tal d’aconseguir aquest objectiu es regiran seguint els principis i pràctiques de l’acció noviolenta, i expressa que rebutjarà la realització de qualsevol mena d’acte que pugui tenir elements de violència física o material o que atempti a la dignitat i respecte de les persones.

És per això que volem fer explícita la voluntat que la Marxa sobre Barcelona, la primera gran acció convocada per l’ANC, esdevingui un dia de lluita i reivindicació totalment pacífica i cívica.

Per això s’ha dotat d’un grup d’assessors que l’ajudin a dissenyar i implementar una estratègia de prevenció de conflictes violents, i per a la formació teòrica i pràctica dels seus afiliats.”

Pepe Beúnza, Arcadi Oliveres, Jordi Tolrà i jo mateix hem assistit com a testimonis d’aquesta declaració que cal valorar i celebrar, i, en les nostres intervencions, hem posat l’accent en la importància del compromís adquirit per l’ANC que prefigura la Catalunya sobirana que volem. El fi queda prefigurat pels mitjans emprats per aconseguir-lo, deia Gandhi.

Bona Diada!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 139 other followers

%d bloggers like this: